top of page

Rekruteren van respondenten, kwestie van planning...


Soms is het vinden van de juiste respondenten voor een onderzoek minder makkelijk dan verwacht. We See You onderscheidt zich van andere rekruteringsbureaus door niet uit te gaan van panels en panelleden, maar per onderzoek geschikte respondenten op te zoeken.

Voor een recent onderzoek ging een groep face-to-face interviewers op zoek naar respondenten in vijf verschillende steden in Nederland. In verband met de zeer korte tijd die wij hadden voor de rekrutering, volgden wij bij het inplannen van de interviewers de planning van de discussies. Dat leek een logische stap: eerst de respondenten zoeken voor de eerste discussie, dan de tweede, etc.

Gaandeweg de rekrutering bleek dit echter niet de handigste zet: het vinden van mannelijke respondenten die aan de voorwaarden voldeden, bleek op een doordeweekse dag vrijwel onmogelijk. De doelgroep was simpelweg niet aanwezig op de plekken waar de interviewers zochten. Hadden we dit op een weekenddag kunnen inplannen, dan was dit niet aan de orde geweest.

Gelukkig hebben wij de beschikking over zeer gemotiveerde en betrokken interviewers en zijn wij op zoek gegaan naar geschikte respondenten via de 'sneeuwbalmethode'. Zo kenden verschillende interviewers uit ons bestand wel iemand in de stad waar het onderzoek plaatsvond en die kende weer iemand die aan de voorwaarden voldeed, etc. en zo is het toch nog gelukt om binnen twee dagen de respondenten te vinden voor dit onderzoek.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page